Härligt att ha dig här! 💚
Detta är vårt Frankful® forum där vi samlar några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte hittar svaret på just din fråga så fyller du i det du undrar över och skickar in.
Och du, vi älskar nya tankar och perspektiv - så kom gärna med förslag och idéer på hur vi kan utvecklas och förbättras. 💡
Om du är här för att reklamera något ber vi dig kontakta oss via vårt kontaktformulär.
Genom att skriva ett inlägg eller kommentar i forumet godkänner du att Frankful lagrar dina personuppgifter (namn, e-postadress och IP-adress) i max 3 år. Läs mer om vår sekretess och integritets policy.
Frankful® står för “frank, honest and hopeful”. Vi är det hållbara varumärket med övertygelsen att vi kan lösa klimatfrågan om vi gör det tillsammans.
Du hittar Frankful® i tacohyllan (några godbitar i frysen också) och vi bjussar på sånt som är gott – både för klimatet och smaklökarna.
Lär känna oss bättre här!
Efter skörd förbereds sojabönorna genom att tvättas, skalas och krossas till små flingor.
Flingorna avfettas genom att separera oljan i sojabönorna från resten av massan.
Kolhydrater och sockerarter avskiljs i ett eller flera steg för att koncentrera upp sojaproteinet.
Återstoden torkas och males till ett fint pulver, vilket är den slutgiltiga produkten med en möjlig proteinhalt mellan cirka 50-90%.
Genom en process som kallas extrudering kan man tillverka flingor eller granuler utav pulvret och därmed uppnå olika former och storlekar på sojaproteinet. Detta är samma typ av process som används för att göra exempelvis cornflakes.