Misslyckad marknadsföring

Jag  undrar hur ni, som vill framstå som ett grönt och klimatsmart företag, tänkte när ni fick för er att göra reklam genom att klä in varje sadel på Stockholms universitet (och säkert på andra områden i Stockholm också?) med sadelskydd? Skulle gärna vilja veta hur och var sådana sadelskydd tillverkas på ett hållbart sätt (både sett till innehåll i produkten, tillverkningsprocessen och mänskliga rättigheter)? Och vad gör ni för att sadelskydden inte i slutändan ska hamna i vår natur (sadelskydd med reklam tenderar inte sällan att kastas på marken eller tappas)? Om syftet är att uppmuntra cyklande trots regn hade det för övrigt varit trevligt med ett regntätt material, sadelskyddet fyller i nuläget ingen som helst funktion.

Tråkigt, men i mina ögon framstår det hela som green washing. Ska jag fortsätta köpa produkter från Frankful hoppas jag på ett bra svar.
Johanna

Kommentarer

  • Tack för dina fråga/synpukt!
    På Frankful arbetar vi för att våra produkter ska vara så klimatsmarta som möjligt.
    Därför har vi genomgående noga värderat materialval i både produkter och i kampanjer och som i detta fall, cykelskydden. Tanken med hela kampanjen är att uppmuntra till cykling ist för andra transportmedel genom att vi delar ut cykelskydd som ska skydda mot väta just under hösten då det ofta blir sämre väder. De är tillverkade i ett vattenavstötande material som är baserat på återvunnen plast (r-pet) och tillverkas i en fabrik där personalen är fackligt engagerade. De är tänkta att användas flera gånger som smart hjälpmedel och inte vara en engångsprodukt. Det har regnat massor senaste dagarna och då är det få material som behåller sig torra genom ett helt dygn. Tipset är att ta av den, spara den under sadeln eller ta med den in och sedan sätta på den igen när man ska cykla. Sadelskyddet ska sorteras som textil. Men vi förstår nu att genomförandet av kampanjen och utdelning av skydden inte blivit som vi tänkt oss, det är ju bara produkter som behövs och uppskattas som också blir klimatsmarta. Vi ber om ursäkt för detta och tackar för ditt engagemang!
    Pelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.