Till senaste kommentaren

Hur definierar ni ”klimatsmart” och ”klimatvänlig”?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Martin,

  Tack för din fråga!
  Med klimatsmart menar vi lösningar som vi gjort som lämnar ett mindre klimatavtryck. Det kan tex vara val av en ingrediens, val av förpackningsmaterial och användning av biprodukter till nya produkter för att minska matsvinn.

  Konkreta exempel på klimatsmarta egenskaper hos våra produkter:
  • Soft Tortillas: Våra Tortilla crisps är gjorda av tortillabröd som vi räddar från att bli matsvinn. Alla de tortillabröd som blir ojämna, lite för brända eller som fått fel storlek – tar vi tillvara på och skapar tortilla crisps av istället! Dessutom har vi packat chipsen i en påse gjord på mono material, utvecklad för materialåtervinning. Enkelt förklarat så skippade vi metallen som många andra chipspåsar har, och valde en plastpåse som är ready to be recycled.
  • Taco sauce: Vi har valt en lägre och bredare burk för minskat kladd och risk för mögelbildning. Dessutom har vi valt ett lite lägre innehåll då vi vet att just tacosås är en av de produkter som det slängs allra mest av i konsumentledet pga att det ofta blir över lite på botten som sedan står och möglar i kylskåpet. 
  Fler tips och tankar kring klimatsmart mat hittar du här!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.