Till senaste kommentaren

Har ni konserveringsmedel i produkterna? I så fall, varför?

.

Kommentarer

 • Hej Isabell,

  Tack för din fråga!
  I tortillabröden har vi valt konserveringsmedel för att minska risken för matsvinn och för att kunna ha en miljövänligare förpackning. Om man skulle baka bröden utan konserveringsmedel skulle hållbarheten förkortas och förpackningsmaterialet behöva vara utformat på ett sätt som inte går att återvinna.
  Även vår Ch**se Dip innehåller konserveringsmedel och anledningen är för att förlänga hållbarhetstiden och motverka matsvinn. Ur ett klimatperspektiv anser vi att dessa argument väger tyngre än att skippa konserveringsmedlet helt.
 • Hej!

  Bäst före-datum på Santa marias tortillabröd upplever jag inte skiljer i längd mot erat. Så att anledningen skulle vara att minska matsvinn - hur tänker ni där?
 • Hej Alexandra,

  Våra tortillabröd är gjorda på delvis överbliven tortilladeg som vi bakar om till nya tortillas för att minska matsvinn i fabriken. Detta är tyvärr inte standard i matindustrin, utan kräver en del extraåtgärder i produktionslinjen för att mäkta med – något som vi valt att prioritera för våra tortillabröd. Dessutom är förpackningen återförslutningsbar, vilket underlättar för att minska matsvinn (denna hittar du på brödförpackningens baksida). Du kan enkelt försluta paketet och slipper använda en extra plastpåse för att förvara överblivna bröd.

  Vårt tips är att frysa in de överblivna tortillabröden till nästa taco-tillfälle – så håller de längre.💚
  Bernadetta
 • Varför har ni citronsyra E330 i bröden och chipsen? Det finns många som undviker pga överkänslighet
  Birgitta Bygdemark
 • Hej Birgitta,

  Vi använder citronsyra för att få en friskare/ syrligare smak
  Bernadetta

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.